Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем , тракане на празен ход, що е то ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Проблем , тракане на празен ход, що е то ???

Първоначално публикувано от pth7712
    Знам, че звучи абсурдно, обаче по същото такова тракане на празен ход се сетих да погледна под колата на път за Бургас и да установя, че маслото тече от пробката. След като я оправих, тракането спря.
    въобще не е абсурдно.... много двигатели запачват да тракат когато нивото на маслото намалее особено тези с автоматично регулиране на повдигачите на клапаните и ако не се лъжа именно повдигачите започват да тракат.
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

принципно трябва да имат за да се раздели маслото в отделни сектори да не се плиска много - както е на цистерните
      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Хм. а да използвам случая да попитам какво трябва да бъде съпротивлението (в омове) на кабелите на свещите?
        Че май трябва да сменям единия защото дава мноооо странни стойности.
        За 33-ка става въпрос IE.

А относно маслото и липсата му в двигателя ... чувал съм истории на пета-шеста ракия, как някои са карали километри без капка масло в двигателя Та по въпроса на hammer ... НЕ им вярвай
        И вземи си оправи тая пробка, че да не се изненадаш на някое китно кътче в Татковината където най-близкото наподобяващо превозно средство нещо е някоя самотна щастлива от живота, преживяща крехки тревички крава.

Имах прекрасно изживяване в Родопите, където на едно тучно баирче установих, че карайки си по черният път "зеленио дзвер" съм спукал една от тръбичките за спирачна течност. Кой знае точно как стана, но факт е, че точно там установих с изумление, че ръчната се е отпуснала и не държи ... ама хич.

Не, че е нещо особено, като случка, но е за обица на ухото никога да не се оставят подобни проблеми "за после".
        На един комшия от 2 месеца му капе спирачна течност и той все си долива. Ама не бива така.
        Мдааа...
        Alfa 33 IE 1.7 8v 1993

Comment

и аз имах подобно тракане на празен ход,респективно на ниски обороти и мога да ви кажа 4е е някъде м/у двигатела и скоростите,защото като натисна суединитела и спира да трака като го пусна пак започва,така и неможах да разбера от какво е

Comment

тракатрак

MrXzender,това е шум от първичния вал на скоростната кутия, почти всички стари коли го имат ,когато се зацепи на скорост изчезва, не е
            страшен ,старата ми АЛФА я карах стакъв шум 10 год.
            Между другото да попитам има ли свещи ментаци ? днес купих Голден
            Лодж - едни такива позлатени, лъскави малко ме съмняват...
            Alfa GTV 1.8 TS
            Alfa 33 1,4 feeling 94г.
            Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Comment

не казвам че много ме притеснява ма е дразнещо

Comment

за въпроса за свещите аз съм с такива с 4 електрода карам с тях 7-8 месеца някаде и нямам проблеми свалях едната на скроро и са си ок нз дали има ментеата аз ги купих от магазина за алфа на стамболиски

Comment

Леле

Чука ви лагера на съединителя при ниски обороти или неравномерна работа на двигателя - това е първият признак за бъдещ или вече настоящ проблем по двигателя или центровката му
                  Alfa 33S16V Permanent4

Comment

при мен е така но аз знам от какво идва.това е първичния вал на скоростната кутия.но по добре не го пипаи.много ядове и разправии за нищо.това е мои съвет.

Comment

6uma e ot vilkata na lagera na suedinitela

tj se se e raztrakala slogi i edna prugina da ne vibrira i nema6 jdove
                      Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
                      sigpic

Comment

колега аз имах подобен проблем и го реших като смених скоростите впоследствие разбрах че тракането идва от първичния вал на скоростите,другия момент е от слабия бензин с който караме за мен това са възможните симптоми

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

просто проверете маслото требе си да е над MIN елементарно! неможе колата ти да работи на 500 оборота и да искаш да маже като при 800 ,1000 оборота.
                          90 2.5 V6
                          Croma 1.9 multijet

Comment

Колега, с инжекция или карбуратори ли е твоята?
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                            X